Maden på Maldiverne
På Maldiverne er den lokale mad præget af frisk fisk, kokosnød og tropiske ingredienser. Køkkenet er enkelt, men fyldt med smag, og det er stærkt påvirket af sydindiske, srilankanske og arabiske madtraditioner. Her er nogle typiske lokale retter:
Mas Huni
En populær morgenmadsret lavet af revet tun (ofte røget), kokosnød, løg og chili. Det serveres normalt med roshi(en lokal fladbrød) og en kop sort te.
Fihunu Mas
Grillet fisk, typisk marineret med chili, lime og krydderier, før den grilles over åben ild. Det er en lækker og krydret ret, der ofte serveres med ris eller fladbrød.
Roshi & Mashuni Combo
En klassisk kombination af maldivisk fladbrød (roshi) og den populære tun-kokos-blanding, mashuni, som spises til morgenmad eller en let frokost.
Pani Puri
Bestående af en lille skal med kartoffelmos, kikærter, løg, nødder og en meget spicy sovs. Alt dette skal nydes i én mundfuld. (Se det første billede)
Maldivisk mad er ofte mildt krydret, men med friske ingredienser, der giver det en unik smag. Maden er ofte både velsmagende og budgetvenlig. På resorts er det ofte buffet, hvilket også er muligt på nogle af hotellerne på Maafushi. Dog kommer vi ikke til at få buffet på vores hotel, da vi gerne vil mindske madspild og lave lækre retter.✨🇲🇻
Vi prøvede selv Pant Puri for første gang på Maldiverne i 2024, hvor de lokale damer solgte dem på gaden på Maafushi. Der var nemlig fodboldturnering og så var der en masse forskellige boder med både lokale ting, mad, vand, snacks osv. til salg. De andre gange vi har smagt maldivisk mad har været når vi har været inviteret på frokost/aftensmad ved de lokale, har været på sunset fishing eller prøvet det nogle gange på restauranter.
Der er dog også nogle andre retter (som de fleste af os kender) i form af; burger, pasta, pizza osv. 😍
På billederne herunder, ser I en masse forskelligt mad, som vi har smagt på Maldiverne. Både til diverse events, såsom fodboldkampe eller hjemme ved de lokale.